Aspergesoep met ham en ei
Aspergesoep met ham en ei

Aspergesoep met ham en ei

De prei haalt de smaak van de asperges nog meer naar boven.

25 min. bereiden
30 min. wachten
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

1½ liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

1

verse prei

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

125 ml

verse slagroom

2

middelgrote eieren

50 g

achterham

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De prei haalt de smaak van de asperges nog meer naar boven.

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. De onderkant gebruik je in de volgende stap.

2

Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Voeg het water en de tabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en houd 20 min. tegen de kook aan. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom.

3

Was 1 prei en snijd het witte deel in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de prei 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. koken en zet het vuur uit. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Breng weer aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak fijn met een vork. Snijd de ham in reepjes. Schep de soep in kommen of borden, verdeel de ham erover en bestrooi met het ei-kruim.

tip

bereidingstipGarneer de soep met wat fijngesneden peterselie.

Aspergesoep met ham en ei

Instructievideo - 04:27 min.