Lim­burg­se as­per­ge­soep

Deze aspergesoep uit het zuiden is zó Hollands en zó lekker!

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(638) waardeer
hollands voorgerecht Deze aspergesoep uit het zuiden is zó Hollands en zó lekker! 4 personen
3 638

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de asperges met de schillen, het bouillontablet en het water aan de kook.
  2. Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.
  3. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
  4. Kook ondertussen het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep en verwarm 2 min. op laag vuur.
  5. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en garneer de soep ermee.
video

As­per­ges ko­ken

kookles - 06:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Limburgse aspergesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lim­burg­se as­per­ge­soep

1
1
  • 500 g verse witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2
  • 1 runderbouillontablet
  • 1¼ liter kraanwater

Breng de asperges met de schillen, het bouillontablet en het water aan de kook.

3
3

Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken.

4
4

Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.

5
5
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g tarwebloem

Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.

6
6

Voeg de bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.

7
7
  • 1 middelgroot ei

Kook ondertussen het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork.

8
8
  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 60 ml verse slagroom

Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep en verwarm 2 min. op laag vuur.

9
9
  • 10 g verse peterselie

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en garneer de soep ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.