Guacamole met gepofte aardappel
Zo aten we de Mexicaanse klassieker nog nooit: met paprika, bosui én aardappel uit de oven

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 iets kruimige aardappelen (middelgroot)
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 1 teen knoflook
- 15 g verse koriander
- 3 bosuien
- 2 avocado's
- 3 el rodewijnazijn
- ½ tl red pepper sauce
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar. Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes. Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.
- Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open. Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op. Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.
variatietip:
De guacamole is ook lekker op geroosterd speltbrood

Aardappel poffen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 280 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Guacamole met gepofte aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Guacamole met gepofte aardappel
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 8 iets kruimige aardappelen
Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 1 teen knoflook
- 15 g verse koriander
- 3 bosuien
Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.
- 2 avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes.
- 3 el rodewijnazijn
- ½ tl red pepper sauce
Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om.
Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.
Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open.
Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op.
Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.
variatietip:
De guacamole is ook lekker op geroosterd speltbrood