Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies
Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies

Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies

Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote iets kruimige aardappelen

400 g

rivolo-cherrytomaten

1

sjalot

10 g

verse dille

240 g

zwarte olijven zonder pit

2 el

rodewijnazijn

3 el

traditionele olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

2 el

mediterrane kruiden

150 g

koelverse tzatziki

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • satéprikkers

  • grillpan

Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

2

Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en ⅔ van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3

Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

4

Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel 1 el tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

tip

combinatietipStrooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.