Ge­pof­te aard­ap­pel met Griek­se ge­hakt­spies

Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.

(14) waardeer
grieks hoofdgerecht Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 aluminiumfolie
  • 8 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
  2. Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en ⅔ van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel 1 el tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

combinatietip:

Strooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 09 - Slim koken , Allerhande Box Week 33 2018 , Allerhande Box Week 31 2019 , Receptkaart 2019 week 27-28

Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel met Griek­se ge­hakt­spies

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 grote iets kruimige aardappelen

Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven.

3
3

Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

4
4
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 1 sjalot

Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen.

5
5
  • 10 g verse dille
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en de olie.

6
6

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 el mediterrane kruiden

Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie.

10
10

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

11
11

Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom).

12
12
  • 60 g koelverse tzatziki

Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel de tzatziki.

13
13
  • 90 g koelverse tzatziki

Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

combinatietip:

Strooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.