Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
Weer eens wat anders dan een sateetje: een gehaktspies met Mediterrane kruiden en spek.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ komkommer
- 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
- 1 knoflook
- 4 plakken katenspek
- 2 el mediterrane kruiden
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- 8 sateprikkers
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water. Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water.
Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
- ½ komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
- 1 knoflook
Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven.
Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 plakken katenspek
- 2 el mediterrane kruiden
Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt.
- 300 g half-om-halfgehakt
Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie.
Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.