Spaanse tortilla met spinazie
Tortilla is de nationale trots van Spanje. Deze variant is goedgevuld.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 middelgrote ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 450 g koelverse aardappelschijfjes
- 300 g verse spinazie
- 4 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Keukenspullen
- ronde ovenschaal (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verrwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.
- Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
- Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 26 g
waarvan suikers 5 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 360 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Spaanse tortilla met spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse tortilla met spinazie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 rode paprika
- 1 middelgrote ui
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g koelverse aardappelschijfjes
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. goudgeel. Schep ze op een bord.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.
- 300 g verse spinazie
Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- 1 el traditionele olijfolie
Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
- 4 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten.
Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.