Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes
Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

4 tl

Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

1

middelgroot ei

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2

uien

400 g

rivolo-cherrytomaten

425 g

polpa (tomaatstukjes)

800 g

kikkererwten

10 g

verse platte peterselie

Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

Aan de slag

1

Doe het gehakt met de helft van de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

3

Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze. Fruit de knoflook, ui en de rest van de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

4

Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.