Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

620 kcal

25 min. bereiden

3.8/5

(57)

Ingrediënten

Aantal personen

Allerhande Box week 14 2017 - Allerhande Box week 14 2017

Allerhande Box Week 52 2019 - Allerhande Box Week 52 2019

Allerhande Box Week 33 2019 - Allerhande Box Week 33 2019

Allerhande Box Week 10 2019 - Allerhande Box Week 10 2019

Aan de slag

  1. Doe het gehakt met de helft van de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

  3. Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze. Fruit de knoflook, ui en de rest van de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

  4. Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig