Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes
Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g half-om-halfgehakt
- 4 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
- 1 middelgroot ei
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 uien
- 400 g rivolo-cherrytomaten
- 425 g polpa (tomaatstukjes)
- 800 g kikkererwten
- 10 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Doe het gehakt met de helft van de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
- Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze. Fruit de knoflook, ui en de rest van de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
- Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 560 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes
- 500 g half-om-halfgehakt
- 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
- 1 middelgroot ei
Doe het gehakt met de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom.
Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
- 1 teen knoflook
- 2 uien
- 400 g rivolo-cherrytomaten
Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze.
- 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Fruit de knoflook, ui en de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet.
- 425 g polpa (tomaatstukjes)
Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
- 800 g kikkererwten
Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 10 g verse platte peterselie
Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.