bewaar
Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas
Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas
bewaar

Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas

De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar!

40 min. bereiden
30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Parmigiano Reggiano

500 ml

groentebouillon van tablet

180 g

polenta maisgries

200 g

mascarpone

500 g

broccoli

2

rode uien

150 g

semi-zongedroogde tomaten

3 el

milde yoghurt

3 el

mayonaise

2 el

rodewijnazijn

1 el

kristalsuiker

100 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar!

Aan de slag

1

Rasp de Parmezaanse kaas. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend 170 g polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.

2

Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor. Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.

3

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren). Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.

4

Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Meng de dressing door de broccoli.

5

Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de rest van de polenta. Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.

algemeenPolentablokjes zijn ook lekker als borrelhapje met een kruidenaioli.

Polenta maken

Instructievideo - 02:22 min.