Couscous met gegrilde groenten
Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
- 30 g verse munt
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gemalen chilipeper
- 140 ml traditionele olijfolie
- 30 g pijnboompitten (bakje 80 g)
- 2 aubergines
- 2 rode paprika's
- 90 g zongerijpte Taggia-olijven (potje à 180 g)
- 4 tl baharat kruidenmix (blikje 80 g)
Keukenspullen
- staafmixer
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokende water over en laat 10 min. wellen.
- Doe ondertussen de blaadjes van 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 120 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.
- Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.

Couscous met gegrilde groenten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 145 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Couscous met gegrilde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met gegrilde groenten

- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. wellen.

- 20 g verse munt
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gemalen chilipeper
- 120 ml traditionele olijfolie
Doe ondertussen de blaadjes van de munt samen met de knoflook, chilipeper en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

- 30 g pijnboompitten
- 10 g verse munt
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.

- 2 aubergines
- 2 rode paprika's
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken.

Bestrijk de groenten met de kruidenolie.

- 90 g zongerijpte Taggia-olijven
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.

Roer de couscous los met een vork.

- 20 ml traditionele olijfolie
- 4 tl baharat kruidenmix
Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous.

Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.

Bon appétit!