Groenten met pistou en aioli
Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.
Ingrediënten
4 personen
1
citroen
15 g
verse basilicum
20 g
verse platte peterselie
2 tenen
knoflook
7 el
extra vierge olijfolie
1 tl
zeezout
8 el
Mayo Royale D&L mayonaise
100 g
aspergetips
1
gele paprika
120 g
snoepkomkommers
120 g
snackradijs
Dit heb je nodig
staafmixer
vijzel
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn. Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Voor de aioli: doe de rest van de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta. Meng in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.
Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Groenten met pistou en aioli
Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

voorgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn. Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Voor de aioli: doe de rest van de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta. Meng in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.
Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.
bereidingstip:De Mayo Royale van D&L is een Franse mayonaise die een tikkeltje zuur van smaak is en daardoor heel goed past in dit gerecht.
bewaartip:Je kunt de pistou en aioli 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 citroen
15 g verse basilicum
20 g verse platte peterselie
2 tenen knoflook
7 el extra vierge olijfolie
1 tl zeezout
8 el Mayo Royale D&L mayonaise
100 g aspergetips
1 gele paprika
120 g snoepkomkommers
120 g snackradijs
Dit heb je nodig
staafmixer
vijzel