bewaar
Groenten met pistou en aioli
Groenten met pistou en aioli
bewaar

Groenten met pistou en aioli

Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

15 g

verse basilicum

20 g

verse platte peterselie

2 tenen

knoflook

7 el

extra vierge olijfolie

1 tl

zeezout

8 el

Mayo Royale D&L mayonaise

100 g

aspergetips

1

gele paprika

120 g

snoepkomkommer

120 g

snackradijs

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • vijzel

Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn. Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

2

Voor de aioli: doe de rest van de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta. Meng in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.

3

Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.

bereidingstipDe Mayo Royale van D&L is een Franse mayonaise die een tikkeltje zuur van smaak is en daardoor heel goed past in dit gerecht.

bewaartipJe kunt de pistou en aioli 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.