Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen
Lekker veel groente op je bord, met tuinbonen en couscous van bloemkool. Noten, kruiden en rozijnen maken het helemaal af.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool (klein)
- 250 g diepvries tuinbonen
- 95 g ongezouten pistachenoten
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el curry madras (specerijenmengsel)
- 50 g rozijnen
- 1 limoen (schoongeboend)
- 300 g kalkoenschnitzels
Keukenspullen
- keukenmachine
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
- Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
- Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
- Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.

Bloemkoolcouscous
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 90 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen

- 1 bloemkool
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.

- 250 g diepvries tuinbonen
Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze.

- 95 g ongezouten pistachenoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el curry madras
Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur.

- 50 g rozijnen
Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.

- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

- 300 g kalkoenschnitzels
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.

Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten. Bon appétit!