Peultjes-radijssalade met ei
Salade met knapperige groenten, een eitje, spek en een klassieke dressing van olie, azijn, sjalot en mosterd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
- 1 stokbrood met knoflook
- 50 g pittige cornichons augurken
- 1 sjalot
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el dijonmosterd
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g verse peultjes
- 4 middelgrote eieren
- 175 g radijsjes
- 200 g botersla
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen het brood in sneetjes en de sneetjes in vieren. Bak het brood in het achtergebleven bakvet in 5 min. goudbruin en knapperig (croutons).
- Halveer de cornichons in de lengte en snipper de sjalot zeer fijn. Klop de azijn, mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat het water koken. Bekleed 4 kopjes of kommetjes met vershoudfolie en breek boven elk kopje een ei. Draai de folie dicht zodat elk ei in een soort zakje zit. Laat in het hete water van de peultjes zakken en pocheer 3 min. voor een zacht ei of 5 min. voor een harder ei. Neem uit het water en verwijder de folie.
- Snijd de radijs in plakjes en meng met de cornichons, peultjes en dressing door de sla. Verdeel het spek, de croutons en de eieren erover.

Croutons maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 760 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Peultjes-radijssalade met ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peultjes-radijssalade met ei
- 100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4 min. knapperig. Keer halverwege.
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 1 stokbrood met knoflook
- 50 g pittige cornichons augurken
- 1 sjalot
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el dijonmosterd
- 3 el traditionele olijfolie
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- 200 g verse peultjes
Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat het water koken.
- 4 middelgrote eieren
Bekleed 4 kopjes of kommetjes met vershoudfolie en breek boven elk kopje een ei. Draai de folie dicht zodat elk ei in een soort zakje zit.
- 175 g radijsjes
- 200 g botersla
Snijd de radijs in plakjes en meng met de cornichons, peultjes en dressing door de sla. Verdeel het spek, de croutons en de eieren erover.