Haasmedaillons met champigonsaus
Haasmedaillons met champigonsaus

Haasmedaillons met champigonsaus

Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkenshaas

75 g

ambachtelijk gerookt ontbijtspek

8 stuks

takje rozemarijn

4 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

400 g

verse peultjes

800 g

aardappelpuree met boter

1 zakje

mix voor champignonsaus

Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.

tip

variatietipMeng voor een mediterrane smaak 50 g fijngesneden zwarte olijven door de aardappelpuree.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.