Kipspiesen met basilicumpasta
Kipspiesen met basilicumpasta

Kipspiesen met basilicumpasta

30 min. bereiden
30 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

320 g

kipdijfilet

100 g

gerookt ontbijtspek

5

takjes rozemarijn

6 el

traditionele olijfolie

300 g

penne

600 g

broccoli

30 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • rasp

  • sateprikkers

  • barbecue of grillpan

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal. Snijd de kip in stukjes van 3 x 3 cm. Snijd het spek in plakjes van een 1/2 cm. Snijd naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Meng de kip, het spek, de olie en de fijngesneden rozemarijn met het citroenrasp. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast, langer mag ook.

2

Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen 10 min. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 4 min. en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de broccoli toe en bak 3 min. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng de broccoli samen met het basilicum door de pasta en serveer met de spiesen.

tip

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.