Kip-aardappelkerrie met bloemkool en prei

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

635 kcal

20 min. bereiden

2.2/5

(215)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 300 gram kipfilet

    kipfilet

  • 1 ui

    ui

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel vadouvan kruidenmix

    vadouvan kruidenmix

  • 600 gram bakaardappeltjes

    bakaardappeltjes

  • 350 gram koelverse bloemkoolroosjes

    koelverse bloemkoolroosjes

  • 300 gram gesneden prei

    gesneden prei

  • 350 ml kraanwater

    kraanwater

  • 1 pak Rosita's Surinaamse rotivellen

    Rosita's Surinaamse rotivellen

Dit heb je nodig

  • wok met deksel


Aan de slag

  1. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.

  2. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

  • serveertipBestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip-aardappelkerrie met bloemkool en prei

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig