Roerei met romaatjes op toast
Roerei met romaatjes op toast

Roerei met romaatjes op toast

Geen betere start van je dag dan met deze Britse klassieker mét kaas!

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

romaatjes

50 g

ongezouten roomboter

75 g

Twijfelaar 50+ kaas

8

middelgrote eieren

8 el

volle melk

13 g

verse bieslook

½

meerzadenbrood

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Geen betere start van je dag dan met deze Britse klassieker mét kaas!

Aan de slag

1

Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Rasp de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper. Snijd de bieslook fijn en houd apart. Snijd het brood in 8 sneetjes.

2

Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest van de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa. Verdeel de romaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.

tip

Roerei maken

Instructievideo - 01:12 min.