Roerei met romaatjes op toast
Geen betere start van je dag dan met deze Britse klassieker mét kaas!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g romaatjes
- 50 g ongezouten roomboter
- 75 g Twijfelaar 50+ kaas
- 8 middelgrote eieren
- 8 el volle melk
- 13 g verse bieslook (bakje à 25 g)
- ½ meerzadenbrood
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Rasp de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper. Snijd de bieslook fijn en houd apart. Snijd het brood in 8 sneetjes.
- Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest van de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa. Verdeel de romaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.

Roerei maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 625 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Roerei met romaatjes op toast
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roerei met romaatjes op toast
- 250 g romaatjes
Halveer de romaatjes.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje.
- 75 g Twijfelaar 50+ kaas
- 8 middelgrote eieren
- 8 el volle melk
Rasp de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper.
- 13 g verse bieslook
- ½ meerzadenbrood
Snijd de bieslook fijn en houd apart. Snijd het brood in 8 sneetjes.
- 25 g ongezouten roomboter
Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest van de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin.
Roer het eimengsel rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa.
Verdeel de romaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.