bewaar
Geroosterde tomaten met pasta
Geroosterde tomaten met pasta
bewaar

Geroosterde tomaten met pasta

25 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gnocchini

8

trostomaten

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

traditionele olijfolie

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

1

ui

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bak de tomaten in de oven in ca. 20 min. gaar.

2

Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de ui ca. 3 min. Schep de pasta en het eimengsel door de ui en roerbak ca. 5 min. Knip de tuinkers boven de pasta fijn. Serveer met de geroosterde tomaten.