Zoetzure noedelsalade
Frisse salade van noedels, runderreepjes en sugarsnaps.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g fijne mienestjes
- 200 g verse sugarsnaps
- 1 komkommer
- 120 ml Go-Tan Shanghai woksaus sweet & sour (flesje 240 ml)
- 3 el sesamolie
- 1 el rodewijnazijn
- 300 g runderreepjes
- 300 g salademix
Advertentie
Bereiden
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van 1 cm.
- Meng de helft van de woksaus met de sesamolie en de rodewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.
- Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
- Schep de salademix, komkommer en dressing door de koude noedels en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de runderreepjes.
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 795 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Zoetzure noedelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoetzure noedelsalade
- 250 g fijne mienestjes
- 200 g verse sugarsnaps
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sugarsnaps schoon en voeg ze de laatste 3 min. toe.
- 1 komkommer
Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
- 60 ml Go-Tan Shanghai woksaus sweet & sour
- 1 el sesamolie
- 1 el rodewijnazijn
Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van 1 cm. Meng de woksaus met de olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.
- 2 el sesamolie
- 300 g runderreepjes
- 60 ml Go-Tan Shanghai woksaus sweet & sour
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
- 300 g salademix
Schep de salademix, komkommer en dressing door de koude noedels en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de runderreepjes.
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt.