Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g Hollandse kipdijfilet
- 3 tenen knoflook
- 600 g cannellinibonen in blik
- 300 g gesneden boerenkool
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 4 el ongezouten geroosterde amandelen
Keukenspullen
- braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
- Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
- Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 345 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 el traditionele olijfolie
Vet de ovenschaal in met de olie.
- 300 g Hollandse kipdijfilet
Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm.
- 3 tenen knoflook
- 600 g cannellinibonen in blik
- 300 g gesneden boerenkool
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde tijm
Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
- 4 el ongezouten geroosterde amandelen
Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.