Kruidige schelvis uit de oven
De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g diepvries aardappelschijfjes
- 300 g verse schelvis
- 1½ el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
- 100 ml witte wijnazijn
- ½ el kristalsuiker
- 2 rode uien
- 500 g romaatjes
Keukenspullen
- bakpapier
- ovenschaal (30 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de kruiden over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
- Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
- Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.
variatietip:
Serveer bij dit gerecht eens een saus van crème fraîche met bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 65 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kruidige schelvis uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige schelvis uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 600 g diepvries aardappelschijfjes
Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
- 300 g verse schelvis
- 1½ el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de kruisen over de vis en druk aan.
Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
- 100 ml witte wijnazijn
- ½ el kristalsuiker
Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook.
- 2 rode uien
Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
- 500 g romaatjes
Halveer de romaatjes en voeg toe aan de ui. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.
variatietip:
Serveer bij dit gerecht eens een saus van crème fraîche met bieslook.