Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g groene-aspergetips
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 1 el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
- 160 g zalmfilet
- ½ citroen
- 75 g Griekse yoghurt 0%
- 160 g linzen in blik
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Meng ondertussen ⅔ van de rest van de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.
- Boen de citroen schoon. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.
- Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 200 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
- ½ el traditionele olijfolie
- 100 g groene-aspergetips
- 250 g cherrytomaten aan de tak
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
Meng ondertussen de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden.
- 160 g zalmfilet
Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.
- ½ citroen
- 75 g Griekse yoghurt 0%
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.
- 160 g linzen in blik
- ½ el traditionele olijfolie
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix.
Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.