bewaar
Pizzamijters
Pizzamijters
bewaar

Pizzamijters

Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet!

30 min. bereiden
12 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

20 porties

600 g

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

2 el

tarwebloem

3 plakken

oude kaas

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakplaten

  • bakpapier

Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm. Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang.

2

Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg.

3

Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed. Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte.

4

Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.

Pizza-mijters

Instructievideo - 00:17 min.