bewaar
Fazant in cider met salie, bacon en appel
Fazant in cider met salie, bacon en appel
bewaar

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

2

jazz-appel

400 g

fazantfilet

8 blaadjes

vers salieblaadje

4 plakjes

bacon

50 g

ongezouten roomboter

1 el

mix voor glühwein

100 ml

appelcider

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.

2

Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

3

Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.

4

Serveer de fazant met de appel-ciderjus.

variatietip Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.

serveertipLekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Instructievideo - 02:02 min.