bewaar
Hertenrack met mosterd-pecankorst
Hertenrack met mosterd-pecankorst
bewaar

Hertenrack met mosterd-pecankorst

Zo mals als biefstuk en met een subtiele wildsmaak. Maak het vlees helemaal af met een crunchy korst.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 snee

wit brood

5 takjes

verse tijm

70 g

ongebrande pecannoten

1 el

rinse appelstroop

675 g

hertenrack van de vakslager

25 g

ongezouten roomboter

1 el

dijonmosterd

2

babyromainesla

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vleesthermometer

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • grillpan

Zo mals als biefstuk en met een subtiele wildsmaak. Maak het vlees helemaal af met een crunchy korst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster tijdens het voorverwarmen het brood ca. 10 min. in de oven. Ris de naaldjes van de takjes tijm. Doe het brood, de tijm, noten en stroop in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.

2

Bestrooi het hertenrack met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem het uit de pan en bestrijk de bovenkant met de mosterd. Verdeel de notenpasta erover.

3

Vet de ovenschaal in en leg het vlees met het bakvet en de mosterd-pecankorst naar boven in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden. Zorg dat de thermometer het bot niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het een kerntemperatuur heeft van 60 °C. Dit duurt ca. 20 min. Neem het vlees uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

4

Snijd ondertussen de kropjes sla in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan en gril de sla op de snijkanten 4 min. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het hertenrack met de sla.

variatietipJe kunt de hertenrack ook vervangen door 2 stukken lamsrack van ca 400 g.