Appelgelei met kaneel
Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 g Goudrenet appels
- 100 ml appelsap
- 2 kaneelstokjes
- ½ citroen (schoongeboend)
- 150 g geleisuiker speciaal
Keukenspullen
- theedoek
- weckpot (à 500 ml)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
- Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.
combinatietip:
Serveer de appelgelei bij een kaasplank.

Citrus snijden
Advertentie
Ook te zien in
Appelgelei met kaneel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appelgelei met kaneel
- 750 g Goudrenet appels
- 100 ml appelsap
- 1 kaneelstokje
Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en het kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken.
Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken.
Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
- ½ citroen
- 150 g geleisuiker speciaal
Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
- 1 kaneelstokje
Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.
Tip: Heb je geen grote weckpot? Je kunt ook 2 kleine weckpotjes van 250 ml gebruiken.
combinatietip:
Serveer de appelgelei bij een kaasplank.