bewaar
Gevulde rosbief met kastanjechampignons
Gevulde rosbief met kastanjechampignons
bewaar

Gevulde rosbief met kastanjechampignons

Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

kastanjechampignons

2

rode uien

2 tenen

knoflook

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

50 g

ongezouten roomboter

600 g

rosbief

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

190 ml

vleesfond

Dit heb je nodig

  • keukentouw

  • vleesthermometer

  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 3 min. mee tot al het vocht is verdampt. Neem de helft uit de pan en laat afkoelen op een bord. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.

3

Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol stevig op. Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollade in 3 min. rondom bruin.

4

Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal, steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood). Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.

5

Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

combinatietipLekker met risotto met rode wijn en slagroom. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.