Quinoa met groene asperges en tofu
Deze vegetarische schotel staat in een handomdraai op tafel.
600 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram zwarte quinoa
zwarte quinoa
100 gram groene aspergetips
groene aspergetips
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes
pittig gekruide tofu roerbakreepjes
350 gram fijne diepvries tuinerwten
fijne diepvries tuinerwten
150 gram rucolaslamelange
rucolaslamelange
3 eetlepel olijfolie frisse citroen
olijfolie frisse citroen
31 gram maaltijdmixpakket quinoa
maaltijdmixpakket quinoa
15 gram verse munt
verse munt
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 01 - Lekker besparen
Kook de quinoa 14 min. in ruim kokend water. Giet af.
Snijd ondertussen de aspergetips in drie gelijke stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aspergetips en roerbakreepjes 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de doperwten toe en bak 3 min. mee.
Doe de slamelange in een ruime kom. Maak een dressing van de olijfolie en de mix voor saladedressing uit het maaltijdpakket. Meng door de sla.
Snijd de munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de mix voor quinoa uit het maaltijdmixpakket toe en meng door het tofu-groentemengsel. Bestrooi met de munt. Serveer met de salade.
- combinatietipLekker met geroosterde pompoenpitten.
Quinoa met groene asperges en tofu
Deze vegetarische schotel staat in een handomdraai op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa 14 min. in ruim kokend water. Giet af.
Snijd ondertussen de aspergetips in drie gelijke stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aspergetips en roerbakreepjes 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de doperwten toe en bak 3 min. mee.
Doe de slamelange in een ruime kom. Maak een dressing van de olijfolie en de mix voor saladedressing uit het maaltijdpakket. Meng door de sla.
Snijd de munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de mix voor quinoa uit het maaltijdmixpakket toe en meng door het tofu-groentemengsel. Bestrooi met de munt. Serveer met de salade.
combinatietip:Lekker met geroosterde pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zwarte quinoa
100 g groene aspergetips
2 el arachideolie
360 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
350 g fijne diepvries tuinerwten
150 g rucolaslamelange
3 el olijfolie frisse citroen
31 g maaltijdmixpakket quinoa
15 g verse munt




