Groene voorjaarspizza
Groene voorjaarspizza

Groene voorjaarspizza

Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 liter

water

2

Magioni super green pizzabodems

250 g

ricotta

1

citroen

100 g

diepvries fijne tuinbonen

100 g

groene aspergetips

100 g

koelverse basilicumpesto

10 g

rucola

50 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water met eventueel zout aan de kook in een kleine kookpan. Bak ondertussen de pizzabodems ca. 8 min. in het midden van de oven.

2

Doe ondertussen de ricotta in een kom en boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Schep het rasp door de ricotta.

3

Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water zodat het kookproces stopt.

4

Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel de citroenricotta, pesto, tuinbonen, aspergetips, rucola en kaasflakes erover. Bestrooi de pizza’s met (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

tip

serveertipBestrooi de pizza’s met wat verse munt voor een extra frisse smaak.