bewaar
Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
bewaar

Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges

Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!

15 min. bereiden
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1 teen

knoflook

90 g

parmaham

350 g

groene asperges

200 g

diepvries tuinerwten

800 g

gnocchi

1 el

milde olijfolie

100 g

ricotta

90 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.

2

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen) en spoel onder koud stromend water.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee. Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.

4

Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges

Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig