Verhit een koekenpan met ⅕ van de olie op middelhoog vuur. Rooster de panko 2-3 min., roer regelmatig door tot-ie geroosterd en goudbruin is. Laat de panko afkoelen op een plat bord. Rasp de Parmigiano.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers de hele vrucht uit. Meng de panko met de rucola, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), ⅕ van de olie en de Parmigiano.
Snipper de sjalot fijn. Meng met de rodewijnazijn met ⅖ van de olie, honing en mosterd en breng de vinaigrette op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak de aspergetips 3 min., voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roerbak nog 3 min. Maak de avocado’s, nectarines en komkommer schoon, snijd in plakjes en verdeel over de rucola. Voeg de aspergetips en mini burratine toe. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de parmigiano flakes.
Groene asperge-salade met mini burratine van Veggilaine
Met deze kleurrijke salade heb je de zomer op je bord! Veggilaine maakt 'm met o.a. groene asperges, nectarines en burratine. On top? Een pangrattato voor een crunchy bite.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Groene asperge-salade met mini burratine van Veggilaine
Met deze kleurrijke salade heb je de zomer op je bord! Veggilaine maakt 'm met o.a. groene asperges, nectarines en burratine. On top? Een pangrattato voor een crunchy bite.

bijgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan met ⅕ van de olie op middelhoog vuur. Rooster de panko 2-3 min., roer regelmatig door tot-ie geroosterd en goudbruin is. Laat de panko afkoelen op een plat bord. Rasp de Parmigiano.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers de hele vrucht uit. Meng de panko met de rucola, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), ⅕ van de olie en de Parmigiano.
Snipper de sjalot fijn. Meng met de rodewijnazijn met ⅖ van de olie, honing en mosterd en breng de vinaigrette op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak de aspergetips 3 min., voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roerbak nog 3 min. Maak de avocado’s, nectarines en komkommer schoon, snijd in plakjes en verdeel over de rucola. Voeg de aspergetips en mini burratine toe. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de parmigiano flakes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
60 g panko
5 el extra vierge olijfolie
30 g Parmezaanse kaas
1 biologische citroen
150 g rucola
2 sjalotten
2 el rodewijnazijn
2 el honing
2 tl milde mosterd
300 g groene aspergetips
2 avocado's
2 nectarines
1 komkommer
420 g mini burratine
45 g Parmigiano Reggiano-flakes