Vegetarische Shepherd’s pie
Vegetarische Shepherd’s pie

Vegetarische Shepherd’s pie

Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

400 g

pastinaak

2 stengels

bleekselderij

10 g

takje rozemarijn

1¼ kg

kruimige aardappel

175 g

vega fijngehakt

400 g

tomatenblokjes

150 ml

halfvolle melk

75 g

ongezouten roomboter

½ tl

geraspte nootmuskaat

50 g

paneermeel

100 g

belegen kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

2

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

3

Breng ondertussen de melk en ⅔ van de boter aan de kook in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4

Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de rest van de boter er in blokjes over. Bak in ca. 30 min. goudbruin.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.