Bosui-pannenkoekjes
De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 el sesamzaad
- 4 el chicken hoisinsaus
- 2 el sesamolie
- 6 bosuien
- 200 g tarwebloem
- 1 el maizena
- 1 middelgroot ei
- ½ tl zout
- 400 ml koud kraanwater
- 4 el arachideolie
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.
- Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.
- Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
- Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.
variatietip:
Houd je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.
combinatietip:
Lekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 285 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Bosui-pannenkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bosui-pannenkoekjes
- 3 el sesamzaad
- 4 el chicken hoisinsaus
- 2 el sesamolie
- 6 bosuien
Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.
- 200 g tarwebloem
- 1 el maizena
- 1 middelgroot ei
- ½ tl zout
- 400 ml koud kraanwater
Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en het zout met water tot een glad beslag.
- 2 el arachideolie
Verhit de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm.
- 2 el arachideolie
Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag
Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.
variatietip:
Houd je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.
combinatietip:
Lekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).