Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

400 kcal

25 min. bereiden

4.3/5

(37)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


Aan de slag

  1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

  2. Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

  3. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes

  4. Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

  • Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

    Instructievideo - 00:29 min.

Wat vond je van dit recept?

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig