bewaar
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
bewaar

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

frituurolie

100 g

tarwebloem

100 g

maizena

1 tl

bakpoeder

2 tl

knoflookpoeder

250 ml

kraanwater

800 g

bloemkoolroosjes

2

bosuitjes

½ el

sesamzaad

150 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

2

Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

3

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes

4

Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Instructievideo - 00:29 min.