Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!
400 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1.5 l
100 g
100 g
1 tl
2 tl
250 ml
800 g
2
½ el
150 ml
Dit heb je nodig
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden
2018 nr. 06 - BBQ
2019 week 07-08 - 2019 week 07-08
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Instructievideo - 00:29 min.
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

bijgerecht
4 personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ l frituurolie
100 g tarwebloem
100 g maizena
1 tl bakpoeder
2 tl knoflookpoeder
250 ml kraanwater
800 g bloemkoolroosjes
2 bosuitjes
½ el sesamzaad
150 ml zoete chilisaus
Dit heb je nodig
keukenpapier




