Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

frituurolie

100 g

tarwebloem

100 g

maizena

1 tl

bakpoeder

2 tl

knoflookpoeder

250 ml

kraanwater

800 g

bloemkoolroosjes

2

bosuitjes

½ el

sesamzaad

150 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

2

Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

3

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes

4

Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

tip

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Instructievideo - 00:29 min.