Quinoa met grapefruit, peer en geitenkaas
Quinoa met grapefruit, peer en geitenkaas

Quinoa met grapefruit, peer en geitenkaas

Powersalade: quinoa bevat eitwitten, vezels en mineralen. Extreem voedzaam en extreem lekker!

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

3-kleurenquinoa

2 el

wasabimayonaise

2

Conference handperen

2

grapefruits

15 g

verse munt

40 g

pittige rucola

150 g

tendre bûche (geitenkaas)

Powersalade: quinoa bevat eitwitten, vezels en mineralen. Extreem voedzaam en extreem lekker!

Aan de slag

1

Kook de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met zout. Doe in een schaal en meng de wasabimayonaise erdoor.

2

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de parten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de quinoa.

3

Snijd de rode schil en het wit van de grapefruits, zodat de partjes bloot komen te liggen. Snijd met een scherp mesje los uit de vliesjes. Voeg de helft van de partjes toe aan de quinoa.

4

Snijd de muntblaadjes in reepjes. Voeg met de rucola toe aan de quinoa en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd de geitenkaas in plakjes van ½ cm en leg met de rest van de grapefruit op de quinoa. Lekker met een groenteburger.

tip

algemeenLiever iets minder pittige rucola? Kies dan voor de biologische rucola (zakje 40 g, AH Biologisch).

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.