Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas
Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Zeg maar ja tegen deze gezonde quinoa! Geroosterde pompoen en geitenkaas maken 'm helemaal af.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse salie

1¼ kg

flespompoen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

3-kleurenquinoa

2

groentebouillontabletten minder zout

1½ liter

water

25 g

margarine

150 g

chavroux frais nature 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zeg maar ja tegen deze gezonde quinoa! Geroosterde pompoen en geitenkaas maken 'm helemaal af.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Snijd de salieblaadjes fijn. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

3

Meng de pompoenblokjes met de salie (houd wat apart ter garnering), de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

4

Doe ondertussen de quinoa met de bouillonblokjes en water in een pan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de quinoa zonder deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot het een soort pap is geworden. Voeg de margarine en de geitenkaas toe en roer door tot deze is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

5

Meng de helft van de geroosterde pompoen erdoor en verdeel over diepe borden. Verdeel de rest van de pompoen, geitenkaas en salie erover en breng op smaak met (versgemalen) peper.

tip

Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Instructievideo - 00:21 min.