Salade van kikkererwten met quinoa
Salade van kikkererwten met quinoa

Salade van kikkererwten met quinoa

Pimp je quinoa met pesto, aspergetips, gebakken kikkererwten en gegrilde rode paprika. Lekker én supersnel op tafel.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

3-kleurenquinoa

100 g

verse groene aspergetip

150 g

kikkererwten in blik

½ el

milde olijfolie

125 g

romaatjes

100 g

gegrilde rode paprikareepjes in pot

90 g

koelverse pestospread

Pimp je quinoa met pesto, aspergetips, gebakken kikkererwten en gegrilde rode paprika. Lekker én supersnel op tafel.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de aspergetips en doe in een vergiet. Giet de quinoa erboven af en laat staan tot gebruik.

2

Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de kikkererwten met peper en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd de romaatjes in kwarten en laat de paprika uitlekken. Meng de quinoa met de helft van de pesto, de groene asperges, romaatjes en paprikareepjes. Verdeel de gebakken kikkererwten erover en besprenkel met de rest van de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietip Lekker met verkruimelde feta.