Tray­ba­ke kip tan­door­i met kik­ker­erw­ten en to­maat

1 grote bakplaat + 5 ingrediënten. Meer heb je niet nodig! Laat de oven het zware werk doen.

(0) waardeer
hoofdgerecht 1 grote bakplaat + 5 ingrediënten. Meer heb je niet nodig! Laat de oven het zware werk doen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer eventueel de grote broccoli- en bloemkoolroosjes uit de groentemix.
  3. Meng de kikkererwten, groente en kip met de kruidenpasta en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  4. Halveer ondertussen de romaatjes. Neem de bakplaat uit de oven en schep om. Verdeel de romaatjes met de snijkant naar boven erover en rooster nog 10 min.

variatietip:

Vervang de kipdijfiletreepjes door vegetarische kipstuck-jes en de yoghurt door plantaardige yoghurt voor een vegan variant van dit gerecht.

combinatietip:

Lekker met yoghurt en koriander, maar met yoghurt is dit gerecht niet langer lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Traybake kip tandoori met kikkererwten en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke kip tan­door­i met kik­ker­erw­ten en to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3
  • 800 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool

Halveer eventueel de grote broccoli- en bloemkoolroosjes uit de groentemix.

4
4
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 75 g Indiase kruidenpasta

Meng de kikkererwten, groente en kip met de kruidenpasta en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 250 g romaatjes

Halveer ondertussen de romaatjes. Neem de bakplaat uit de oven en schep om.

7
7

Verdeel de romaatjes met de snijkant naar boven erover en rooster nog 10 min.

variatietip:

Vervang de kipdijfiletreepjes door vegetarische kipstuck-jes en de yoghurt door plantaardige yoghurt voor een vegan variant van dit gerecht.

combinatietip:

Lekker met yoghurt en koriander, maar met yoghurt is dit gerecht niet langer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.