Bietensalade
Bietensalade

Bietensalade

De aardachtige smaak van bietjes doet het fantastisch in salades! Maak ‘m simpel met wat Griekse yoghurt en walnoten of pak uit met haring-bietensalade, waaraan je appeltjes en dille toevoegt. Heerlijk als bij- of hoofdgerecht.

Bietensalade recepten

Bietensalade
Bietensalade

Bietensalade

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 150 g Griekse yoghurt 10%
  • ½ el citroensap
  • ½ el extra vierge olijfolie
  • ¼ tl kaneel
  • ½ teen knoflook
  • 400 g biologische gekookte rode biet
  • 15 g verse krulpeterselie
  1. Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.
  2. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.