Waldorfsalade
Waldorfsalade

Waldorfsalade

Waldorfsalade, alles klopt in deze saladeklassieker. De selderij in combiantie met het zoete van appel en crunchy walnoten… Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. De salade werd voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria Hotel, vandaar dan ook de naam.

Waldorfsalade met kip en aardappeltjes maken: zo doe je dat

Waldorfsalade met kip en aardappeltjes maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

30 g

ongezouten roomboter

800 g

aardappelschijfjes

1 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

1 struik

bleekselderij

250 g

pitloze rode druiven

1

jazz-appel

2

gerookte scharrelkipfilets

50 g

ongebrande walnoten

100 ml

slasaus met yoghurt

  1. Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.
  2. Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.