Wal­dorf­sala­de met ven­kel & ci­troen­may­o­nai­se

Druiven + venkel = Waldorfsalade 2.0

(0) waardeer
amerikaans bijgerecht Druiven + venkel = Waldorfsalade 2.0 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de mayonaise en peper.
  2. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Boen de appel schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn en hak de noten grof.
  3. Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij, druiven en salademix in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.

combinatietip:

Lekker met krieltjes, (gerookte) kip, uitgebakken spekjes of eipartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 27-30

Waldorfsalade met venkel & citroenmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de met ven­kel & ci­troen­may­o­nai­se

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 4 el mayonaise met citroen

Meng het citroenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de mayonaise en peper.

3
3
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol

Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof.

4
4

Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes.

5
5
  • 1 Elstar appel

Boen de appel schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes.

6
6
  • 20 g verse selderij
  • 75 g ongebrande walnoten

Snijd de selderij fijn en hak de noten grof.

7
7
  • 250 g pitloze witte druiven
  • 150 g salademix

Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij, druiven en salademix in een ruime kom.

8
8

Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.

combinatietip:

Lekker met krieltjes, (gerookte) kip, uitgebakken spekjes of eipartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.