Curry met kidneybonen en zoete aardappel
Curry met kidneybonen en zoete aardappel

Curry met kidneybonen en zoete aardappel

Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

50 min. bereiden
8 uur wachten
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

gedroogde kidneybonen

1

ui

1 teen

knoflook

3 cm

verse gember

200 g

zoete aardappel

2 el

arachideolie

½ el

Euroma by Jonnie Boer garam masala

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

400 ml

kokosmelk

1

courgette

300 g

kipdijfilet

200 g

diepvries tuinerwten

300 g

basmatirijst

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

Aan de slag

1

Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

2

Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

4

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

5

Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.

6

Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7

Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.

8

Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.

9

Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.

10

Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11

Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.

tip

variatietipVervang de gedroogde bonen door 1 blik kidneybonen (400 g)

variatietipHoud je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.