Curry met kidneybonen en zoete aardappel
Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g gedroogde kidneybonen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm verse gember
- 200 g zoete aardappelen
- 2 el arachideolie
- ½ el Euroma by Jonnie Boer garam masala (blikje, specerijenmelange)
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 400 ml kokosmelk
- 1 courgette
- 300 g kipdijfilet
- 200 g diepvries tuinerwten
- 300 g basmatirijst
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
- Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
- Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
- Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
- Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.
- Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.
variatietip:
Vervang de gedroogde bonen door 1 blik kidneybonen (400 g)
variatietip:
Houd je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 960 kcal
- eiwit 45 g
-
koolhydraten 105 g
waarvan suikers 13 g -
vet 36 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 320 mg
- vezels 18 g
Ook te zien in
Curry met kidneybonen en zoete aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry met kidneybonen en zoete aardappel
- 250 g gedroogde kidneybonen
Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm verse gember
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
- 200 g zoete aardappelen
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
- 2 el arachideolie
- ½ el Euroma by Jonnie Boer garam masala
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
- 400 ml kokosmelk
Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
- 1 courgette
- 300 g kipdijfilet
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.
- 200 g diepvries tuinerwten
Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.
variatietip:
Vervang de gedroogde bonen door 1 blik kidneybonen (400 g)
variatietip:
Houd je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.