Glitterhartjes

Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten.

360 kcal

25 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur wachten

2.4/5

(7)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • uitsteekvormpjes hart in blik (5 stuks)

  • appelboor

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Doe de bloem, boter, het amandelmeel, ei en zout in een kom en kneed kort tot een samenhangend en soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de een na kleinste steker 16 harten uit het deeg. Steek met de appelboor een gat uit het midden van de helft van de koekjes.

  3. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwarm ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron en doe in een diep bord.

  4. Bestrijk de koekjes zonder gat met de frambozenjam. Strooi de feestglitters op een plat bord. Doop de koekjes met gat achtereenvolgens in het glazuur en in de feestglitters en leg ze op de koekjes met de jam. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Glitterhartjes

Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig