Sandwichkoekjes met jam
Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!

Advertentie
Ingrediënten
- 350 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
- 2 tl bakpoeder
- ½ el vijfkruidenpoeder (specerijenmengsel)
- ½ tl zout
- 250 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 g fijne kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 1 tl vanillearoma
- 100 g frambozenjam (zonder stukjes)
- 1 el poedersuiker
Keukenspullen
- deegroller
- vierkante uitsteekvorm
- uitsteekvormen (5 x 5 cm en kleinere ster-, bloem- en/of hartjesvorm)
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.
- Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
- Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.
bereidingstip:
Als je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.

Koekdoosje vouwen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 165 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 60 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Sandwichkoekjes met jam
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sandwichkoekjes met jam

- 350 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- ½ el vijfkruidenpoeder
- ½ tl zout
Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom.

- 250 g ongezouten roomboter
- 175 g fijne kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 1 tl vanillearoma
Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor.

Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm).

Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit.

Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen op met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.

Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats.

De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.

- 100 g frambozenjam
Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop.

- 1 el poedersuiker
Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker. Lekker!
bereidingstip:
Als je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.