Dominique Persoones chocoladepudding
Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.
125 kcal
25 min. bereiden, 3 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
10 g
35 g
750 ml
100 g
½
50 g
Dit heb je nodig
glaasjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 04 - Happy food
Los de cacaopoeder en maizena op in 50 ml koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.
Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook. Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.
Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- variatietipJe kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Dominique Persoones chocoladepudding
Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

nagerecht
10 personen
125 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Los de cacaopoeder en maizena op in 50 ml koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.
Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook. Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.
Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
variatietip:Je kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
10 g cacaopoeder
35 g maizena
750 ml halfvolle melk
100 g fondantchocolade
½ vanillestokje
50 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
glaasjes




