Snelle pad thai
Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een snelle pad thai met kipfilet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 220 g Koh Thai rice noodles (pakje)
- 2 liter kokend water
- 1 limoen
- 4 el vissaus
- 2 el donkere basterdsuiker
- 300 g kipfilethaasjes
- 50 g gezouten pinda's
- 3 el tamarindepasta
- 3 middelgrote eieren
- 3 el arachideolie
- 400 g Thaise wokgroente
- 125 g taugé
Advertentie
Bereiden
- Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
- Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.
- Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
- Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
- Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.590 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Snelle pad thai
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle pad thai

- 220 g Koh Thai rice noodles
- 2 liter kokend water
Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.

- 1 limoen
- 4 el vissaus
- 2 el donkere basterdsuiker
- 300 g kipfilethaasjes
- 50 g gezouten pinda's
- 3 el tamarindepasta
Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.

- 3 middelgrote eieren
- 1 el arachideolie
Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.

- 2 el arachideolie
- 400 g Thaise wokgroente
- 125 g taugé
Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.

Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.