Burrito met bonen-groentechili en mole
Burrito met bonen-groentechili en mole
bewaar
bewaar

Burrito met bonen-groentechili en mole

Zoete mango, frisse paprika, pittige rode peper. Samen met de mole (kruidige Mexicaanse saus) is deze burrito een echte smaakexplosie.

30 min. bereiden
pittig
46waarderingen

Aan de slag

1

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.

2

Meng de mango, paprika, rode peper, koriander en het limoenrasp en -sap tot een salsa. Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix op middelhoog vuur 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm ondertussen de tortillawraps en de mole almendrado volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het bonen-groentemengsel met de helft van de salsa over het midden van de tortillawraps. Vouw de zijkanten van de tortilla een paar centimeter over de vulling, rol de onderkant van de tortilla’s eroverheen en rol tot een pakketje. Serveer met de mole en de rest van de salsa.

Burrito met bonen-groentechili en mole

Instructievideo - 03:07 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burrito met bonen-groentechili en mole

Zoete mango, frisse paprika, pittige rode peper. Samen met de mole (kruidige Mexicaanse saus) is deze burrito een echte smaakexplosie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig