bewaar
Thomasina Miers' groene rijst
Thomasina Miers' groene rijst
bewaar

Thomasina Miers' groene rijst

Wil je indruk maken? Serveer dan deze chiquer-dan-chique rijst bij je gerecht.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

1 teen

knoflook

1

ui

30 g

verse koriander

20 g

verse peterselie

4 el

traditionele olijfolie

600 ml

kippenbouillon in pot

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Wil je indruk maken? Serveer dan deze chiquer-dan-chique rijst bij je gerecht.

Aan de slag

1

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft.

2

Pureer de knoflook, ui en groene kruiden met een scheutje water en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een dikke groene puree ontstaat. Verhit de rest van de olie in een pan en voeg de puree toe als de olie heet is. Bak 5 min. en roer, zodat ze niet aanbrandt.

3

Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat de rijst 15 min. koken, tot het meeste vocht is opgenomen. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst 30 min. in een lauwe oven van 120 °C. Proef en breng de rijst op smaak.

algemeenBron: Mexicaans!, Thomasina Miers