bewaar
Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot
Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot
bewaar

Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot

Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

30 min. bereiden
2 uur wachten
60waarderingen

Ingrediënten

8 personen

24

lange vingers

100 ml

hazelnootlikeur

250 ml

verse slagroom

2 el

kristalsuiker

250 g

mascarpone

125 g

verse frambozen

2

nectarines

25 g

ongebrande hazelnoten

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

Aan de slag

1

Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de siroop. Klop de slagroom en suiker stijf en spatel door de mascarpone.

2

Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de siroop en leg op de mascarpone. Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.

3

Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de tiramisu. Steek de nectarinepartjes er bovenop. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Garneer de tiramisu met de hazelnoten.

variatietipEten er geen kinderen mee? Dan kun je de hazelnootsiroop eventueel vervangen door 150 ml hazelnootlikeur.

bewaartipJe kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot

Instructievideo - 01:43 min.