Bietentagliatelle met basilicum
Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.
340 kcal
25 min. bereiden, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4
175 g
2 el
3 el
½ tl
15 g
50 g
Dit heb je nodig
keukenmachine
deegroller
theedoeken
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 08 - Pasta!
Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.
- bewaartipJe kunt de tagliatelle ook laten drogen. Maak kleine nestjes en leg deze op een theedoek. Laat onafgedekt 1 uur drogen. Bewaar de nestjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de tagliatelle dan 2-3 dagen bewaren.
Bietentagliatelle met basilicum
Instructievideo - 02:03 min.
Groene pasta maken
Instructievideo - 01:48 min.
Bietentagliatelle met basilicum
Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.

voorgerecht
4 personen
340 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.
bewaartip:Je kunt de tagliatelle ook laten drogen. Maak kleine nestjes en leg deze op een theedoek. Laat onafgedekt 1 uur drogen. Bewaar de nestjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de tagliatelle dan 2-3 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote eieren
175 g tarwebloem
2 el bietensap
3 el olijfolie extra vierge
½ tl zout
15 g verse basilicum
50 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
deegroller
theedoeken




