bewaar
Vegan chocoladetaart met frambozen en dadels
Vegan chocoladetaart met frambozen en dadels
bewaar

Vegan chocoladetaart met frambozen en dadels

Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard.

1 uur bereiden
50 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

12 personen

175 g

ongebrande notenmix hazelnoot, cashew, amandel en walnoot

250 g

dadels zonder pit

250 g

diepvries framboos

120 g

Australian cacaopoeder

200 g

Raw Super Food extra vergine kokosolie

120 ml

ahornsiroop

1

vanillestokje

1 tl

Maldon zeezout

25 g

Raw kokoschips

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 20 cm)

Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard.

Aan de slag

1

Maal de notenmix, dadels, de helft van de frambozen en de helft van de cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg de rest van de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.

2

Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.

3

Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer. Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en de rest van het zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen.

combinatietipJe kunt de kokoschips ook vervangen door gemalen kokos.

combinatietipLekker met verse frambozen of aardbeien.